Nagy Edina Pilates oktató Budapest

Rólam

Nagy Edina vagyok Michael King Pilates oktatóTöbb mozgásformát is kipróbáltam mire rátaláltam a számomra megfelelőre. Tudásomat Fűzy Gábor nemzetközi pilates mester képzésein és Michael King (MK Pilates megalapítója és tulajdonosa) workshopjain sajátítottam el.

Gyerekként teniszeztem, úsztam majd balettoztam. A balett nagyon a szívemhez nőtt, mindig is tetszett a táncosok kecsessége, fegyelmezettsége. Nagyon élveztem a fellépéseket és persze imádtam a tütüt. Mivel csípőficammal születtem az orvosok utasítására pár év elteltével szüleim eltiltottak az ilyen típusú mozgástól.

Felnőttként éreztem, hogy igényem van a sportra, ezért néha beestem egy-egy koreografált zumba vagy aerobik órára, ahol iszonyatosan elfáradtam és valahogy egyik órával sem tudtam azonosulni.

A Pilates -szel 12 évvel ezelőtt ismerkedtem meg, derék hát fájdalom és a fent említett születési rendellenességből adódó problémáim miatt. Annak ellenére, hogy sok információt kaptam az óra alatt, már az első csoportos órám után éreztem, hogy ez valami más…

Az én első órám

Néha már csak levegő után kapkodva próbáltam figyelni az oktató utasításaira. Nehéz volt a kívülről nagyon könnyűnek tűnő apró mozdulatokat kontrolláltan végrehajtani, észre sem vettem és a külvilág teljesen megszűnt létezni. Minden problémámat sikerült erre az 55 percre kizárni, ami az akkori munkámnak köszönhetően nem volt egyszerű. Meglepő volt az érzés az első óra után, mert nem csupán azt éreztem, hogy át lett mozgatva minden porcikám, hanem teljesen átszellemülve és hihetetlen mentális nyugalommal mentem haza.

Akkori oktatómnak és kitartásomnak köszönhetően nemcsak az izomzatom erősödött hanem megszűntek a fájdalmaim, javult a koncentrációm, szebb lett a tartásom és nem utulsó sorban tudatosabb lettem.

Dina Pilates gyakorlat

Mit jelent nekem a Pilates?

Lényegesen többet mint egy másik mozgásforma… Nekem a Pilates elhozta az életembe a teljes életmódváltást, megtanította hogyan szeressem és fogadjam el önmagam ami az élethez való hozzáállásomat is gyökeresen megváltoztatta. Megtanított arra hogy bízzak magamban és hogy megfelelő hittel, kitartással képes vagyok céljaim elérésére. Értelmet nyert számomra a mondás:

 

„Mens sana in corpore sano”- azaz nem szabad a testünket elhanyagolni, mert csak így lehetünk egy teljes egész!

 

Nagyon hálás vagyok azért, hogy szeretem amit nap mint nap csinálok, és megtaláltam magam ebben a hivatásban. Oktatóként az izomerősítés mellett szeretném minden pozítív tapasztalatomat a legjobb tudásom szerint átadni vendégeimnek, hiszen az ő fejlődésük és visszajelzésük a legnagyobb motiváció és húzóerő számomra a tanításban.

Rólam mondták